Trgovina
-
Zeleni čaj je najstarejša vrsta pravega čaja in danes najbolj prodajana in priljubljena. Ko mlade lističe oberejo, jih pustijo, da ovenijo, nato pa jih segrejejo s paro ali v velikih ponvah, da uničijo naravne encime, ki povzročajo oksidacijo. Čeprav se je Cejlon preimenoval v Šrilanko, se čaji s tega otoka, ki je en sam velik čajni vrt, še vedno imenujejo cejlonski. Najpomembnejši nasadi so v osrednjem gorovju, kjer na nadmorski višini do okoli 2000 metrov rastejo čajevci, iz katerih naredijo sloviti cejlonski čaj. Cejlonska klasika v obliki značilnih podolgovatih lističev s polno aromo.
-
100 % arabica prihaja iz višavij Hondurasa in Peruja pridelovalke so izključno ženske ekološko in fairtrade certificirana Kava ima oznako pravične trgovine, ki jo podeljuje mednarodna organizacija za označevanje izdelkov pravične trgovine. Pakirana je v embalažo, ki ne vsebuje aluminija in ohranja bogato aromo kave. Embalaža je do okolja prijazna, saj je eno izmed temeljnih načel pravične trgovine tudi spoštovanje okolja. Kultura pitja kave ne sme biti samo užitek, temveč tudi odgovoren odnos do narave in sočloveka.
-
100 % arabica prihaja iz višavij Hondurasa in Peruja pridelovalke so izključno ženske ekološko in fairtrade certificirana Kava ima oznako pravične trgovine, ki jo podeljuje mednarodna organizacija za označevanje izdelkov pravične trgovine. Pakirana je v embalažo, ki ne vsebuje aluminija in ohranja bogato aromo kave. Embalaža je do okolja prijazna, saj je eno izmed temeljnih načel pravične trgovine tudi spoštovanje okolja. Kultura pitja kave ne sme biti samo užitek, temveč tudi odgovoren odnos do narave in sočloveka.
-
Instant kava Africafe je mešanica kave arabica in robusta. Vsebuje pravične surovine, ki jim je mogoče slediti od organizacij proizvajalcev. Kava je pridelana v Tanzaniji ter pakirana v stekleni embalaži. Kavni prah pridelajo s postopkom sušenja z razprševanjem. Instant kava Africafe je ekološko in fairtrade certificirana.
-
Instant kava Latino je biološko pridelana brezkofeinska kava. Osnova kavnega prahu kave Latino je kava vrste arabica, ki prihaja iz Latinske Amerike. V Evropi dragoceno surovino predelajo naprej, kava gre skozi pazljiv postopek zamrzovalnega sušenja, ki ustvari aromatičen ter debelo zrnat kavni prah. Instant kava Latino je ekološko in fairtrade certificirana.
-
Instant kava Latino je biološko pridelana kava. Osnova kavnega prahu kave Latino je kava vrste arabica, ki prihaja iz Latinske Amerike. V Evropi dragoceno surovino predelajo naprej, kava gre skozi pazljiv postopek zamrzovalnega sušenja, ki ustvari aromatičen ter debelo zrnat kavni prah. Instant kava Latino je ekološko in fairtrade certificirana.
-
Kava Nica je biološko pridelana kava polnega okusa z lahko, fino kislostjo. Čista kava vrste arabica prihaja iz višavij Nikaragve. Velja za eno najboljših surovih kav na svetu, dolgoletna tradicija praženja pa poskrbi za njen izjemni okus. Pridelovalci kave, ki prihajajo iz predmestij naselij Boaco in Matagalpa, so združeni v zadrugi Cosatin in Cecocafen. Kava Nica je tudi ekološko in fairtrade certificirana.
-
Kava Organico je biološko pridelana kava vrste arabica, ki izvira iz mehiških gorskih pokrajin Oaxaca in Chiapas. Pod senčnimi krošnjami dreves skupaj z ostalim bogatim rastlinskim svetom uspeva v tem delu Mehike kava, ki jo skrbno pridelujejo indijanski poljedelci. Rezultat njihovega načina življenja in izkušenj z biološko pridelavo so češnji podobna ognjeno rdeča zrna kave, ki jih najprej ročno oberejo, operejo, odstranijo meso in posušijo na soncu, potem pa prebirajo zrno za zrnom. Skrben odnos do rastlin in zemlje nedvomno pripomore k izjemnemu okusu in odlični aromi kave Organico. Kavi brez kofeina odstranijo kofein z naravnim virom ogljikovega dioksida in s čisto vodo, pri čemer se ohranijo okus in vse pomembne sestavine. Takšen postopek (CR3-metoda) je popolnoma naraven in edini primeren za biološko pridelano kavo. Kava Organico je posebno blagega okusa s fino aromo, ki je tudi ekološko in fair trade certificirana.
-
Kava Organico Espresso je biološko pridelana kava vrste arabica, ki izvira iz mehiških gorskih pokrajin Oaxaca in Chiapas. Pod senčnimi krošnjami dreves skupaj z ostalim bogatim rastlinskim svetom uspeva v tem delu Mehike kava, ki jo skrbno pridelujejo indijanski poljedelci. Rezultat njihovega načina življenja in izkušenj z biološko pridelavo so češnji podobna ognjeno rdeča zrna kave, ki jih najprej ročno oberejo, operejo, odstranijo meso in posušijo na soncu, potem pa prebirajo zrno za zrnom. Skrben odnos do rastlin in zemlje nedvomno pripomore k izjemnemu okusu in odlični aromi kave Organico. Kava Organico je posebno blagega okusa s fino aromo, ki je tudi ekološko in fair trade certificirana.
-
PLEČNIKOV ČAJ, 25 VREČK
5,45 €Plečnikov čaj je čajna mešanica želišč meta, janež, dobra misel, materina dušica in žajbelj, ki jih je arhitekt Jože Plečnik užival četrt stoletja. Vsebuje 25 filter vrečk. -
Prehransko dopolnilo iz gobe resastega bradovca (Hericium erinaceus), ekološko, MycoMedica, 100g
22,95 €Prehransko dopolnilo iz gobe resastega bradovca je plod slovenskih raziskav in razvoja ter je 100% ekološkega in 100% EU porekla. Hericium erinaceus ali resasti bradovec je izredno okusna in cenjena jedilna ter medicinska goba, ki raste na lesu podrtih dreves predvsem na severni zemeljski polobli (Evropa, vzhodna Azija, severna Amerika). Njena neobičajna oblika je navdihnila občudovalce, ki so jo zaradi nje poimenovali z nenavadnimi imeni: levja griva, opičja glava, opičja goba, medvedova glava, bela brada, ježasta goba, resasti bradovec… Na japonskem je znana predvsem kot Yamabushitake, na kitajskem pa jo imenujejo Shishigashira – »levja glava” in Houtou – »otroška opica«.Med aktivne komponente gobe resasti bradovec štejemo za gobe tipične beta glukane, tako imenovani HEP3 sodi med farmakološko bolj zanimive 1-3D-beta glukane. V tej gobi najdemo tudi fitosterine, kot sta beta sitosterol in ergosterin. Goba resasti bradovec (Hericium erinaceus) vsebuje esencialne mineralne snovi in elemente v sledovih (Zn, Fe, Se, Ge itd.), niacin, biotin, vitamin D, kot tudi različne polisaharide in polipeptide. Zaradi kvalitetne aminokislinske sestave ima ta vrst gobe v primerjavi z drugimi jedilnimi gobami (šampinjoni, ostrigarji in šitake) najvišjo biološko vrednost in je zato pri vegetarijanskem načinu prehranjevanja kakovosten nadomestek mesu. V tradicionalni medicini jo zaradi njenega delovanja izredno cenijo in imenujejo “Naravna hrana za nevrone”. -
Izdelek Cordyvit vsebuje zmleto gobo Cordyceps ter ne vsebuje sestavin živalskega izvora. Pridelan je po smernicah ekološke pridelave, brez uporabe kemičnih pripravkov. Priporočamo ga športnikom in drugim aktivnim osebam po daljših fizičnih obremenitvah ter osebam, ki si želijo aktivnejšega udejstvovanja pri vsakodnevnih opravilih.Celoten izdelek Cordyvit je izdelan v Evropski uniji po smernicah ekološke pridelave ter je primeren za vegetarijance in vegane.
-
Tinktura predstavlja prehransko dopolnilo, ki združuje tako vodni kot tudi alkoholni ekstrakt svetlikave pološčenke. V vodnem delu so raztopljeni polisaharidi – beta glukani, v alkoholnem pa triterpeni. Obe skupini snovi sta močno raziskani ter znanstveno potrjeni kot varni, z množico najrazličnejših blagodejnih učinkov. Priporočamo jo ljudem, ki zaradi vsakodnevnega tempa nimajo priložnosti kuhati čaja ter tistim, ki slabše prebavljajo glivne vlaknine, saj jih tinktura ne vsebuje.
-
Izdelek vsebuje zmlete trosnjake in podgobje gobe Ganoderma lucidum iz ekološke pridelave, ne vsebuje sestavin živalskega izvora ter je pridelan brez uporabe kemičnih ali podobnih pripravkov. Vsebuje najširši spekter aktivnih sestavin svetlikave pološčenke, saj vsebuje tako gobo kot tudi podgobje in njegove ekstracelularne komponente (encime, antibiotike, probiotike..). Priporočamo jo tistim, ki veliko dajo na preventivo in ne prenesejo grenkega okusa čaja oz. tinkture. Galimmun vsebuje velik delež najrazličnejših dobrodejnih vlaknin, obdelanih z ultra finim mletjem. Produkt je ultra fini prah, ki omogoča lažje zaužitje ter nekaj stokrat poveča sposobnost absorpcije učinkovin v organizmu.
-
Mešanica medicinskih gob namenjena preventivi pred splošno kronično ali sezonsko oslabelostjo. MycoMix Immun vsebuje vrste gob Cordyceps (glavatec), Ganoderma lucidum (svetlikava pološčenka), Lentinula edodes (šitake), Hericium erinaceus (resasti bradovec), Grifola frondosa (maitake), Poria cocos (kitajski bodičasti luknjičar) in Agaricus blazei (blazejev kukmak). S tako širokim spektrom uporabljenih vrst gob je doseženo njihovo širokospektralno sinergistično delovanje ter pospešeno preventivno delovanje pred splošno oslabelostjo. Izmed vseh mešanic medicinskih gob ravno MycoMix Immun nudi najširši spekter uravnovešenega delovanja zaradi več sto različnih aktivnih komponent, ki jih vsebuje. MycoMix Immun je plod dolgoletnih raziskav in razvoja, tako lastnih kot tudi v sodelovanju z najrazličnejšimi raziskovalnimi inštitucijami doma in po svetu. MycoMix Immun je proizveden v sodelovanju s strankami, s katerimi so formulirali njegovo sestavo, kot tudi vrsto uporabljenih sestavin ter jih optimizirali in preizkušali dolgo vrsto let na podlagi njihovih opažanj in ugotovitev o njegovem delovanju. Samo mešanice medicinskih gob, katerih učinkovitost potrjujejo lastne izkušnje in izkušnje strank, sedaj nudijo tudi vam. Ena izmed teh mešanic je MycoMix Immun, katero stranke že vrsto let uspešno preventivno uporabljajo pri splošni oslabelosti.
-
Kapljice Goba A-VIR so sestavljene iz mešanice gliv, ustvarjene posebej za zaščito organizma pred virusnimi obolenji. Izdelane so iz izvlečkov petih različnih vrst gob, zaradi česar imajo še posebno širok spekter delovanja. Vsebujejo učinkovine kot so proteini in tri-terpeni, fenoli, encimi, derivati adenozina ter druge snovi, ki pozitivno delujejo na naše telo.
-
Glavni sestavini čokolade Mascao sta mešanica ekološko pridelanega kakava iz Bolivije, Domikanske republike, Peruja in Kostarike ter ekološko pridelan trsni sladkor mascobado s Filipinov. Čokolada Mascao je popolnoma naraven izdelek brez umetnih dodatkov in umetnih arom. Čokolada Mascao ima dvojno embalažo, zunanjo – papirnato in notranjo – polipropilensko, ki je v primerjavi z aluminijasto folijo okoljsko sprejemljivejša, saj za njeno proizvodnjo in razgradnjo porabimo manj energije.
-
Limonska trava ali citronela je pri nas še vedno precej neznana rastlina, kljub temu, da se njena prepoznavnost v zadnjih letih hitro širi. Eden od razlogov je, da na evropskih tleh priljubljenost vietnamske, malijske in indonezijske kuhinje hitro narašča. Njen okus je osvežujoč in težko nadomestljiv. Podoben je mešanici okusov limone in milejšega ingverja, ima pa tudi rahlo poprast priokus. Limonska trava je primerna za začinjanje zelenjavnih jedi, curryjev, marinad, juh, rib in perutnine ter za pripravo čaja.
-
Za’atar je značilna mešanica za arabske države severne Afrike, Turčije in Bližnjega vzhoda. Pripravljena je sezama, sirijskega majarona, olivnega olja, sumaka in morske soli. Tradicionalno jo uporabljajo pri peki kruha, sedaj pa jo lahko najdemo skoraj povsod. Je odlična, citrusna in polnega okusa, ki se odlično poda k jedem kot so humus, kruh, meso, zelenjava ipd. Recepti za mešanico Zatar se zelo razlikuje od regije do regije, včasih pa tudi od hiše do hiše (v nekaterih družinah gre za eno najbolj varovanih družinskih skrivnosti).