Trgovina
-
Cvetlični kurkumin čaj s cvetovi vrtnic in bezgovimi cvetovi bo pomagal, da boste spet svobodno zadihali. Čaj je bleščeče rumene barve in sladkobnega začimbno-cvetličnega okusa. Idealen je kot napitek za zajtrk ali z dodanim limoninim sokom kot osvežilen ledeni čaj. Dobro se poda tudi k jabolčnemu zavitku in solatam.
-
Kurkuma je zelo raznovrstna začimba, ki ugodno vpliva na naše počutje. Z zlatim kurkuminim čajem boste poskrbeli za svoj imunski sistem v vsakem letnem času. Čaj je temno rumene barve in polnega okusa po začimbah.§§Z malo (rastlinskega) mleka je idealna zamenjava za kavo. Kot mlačen napitek se poda k jedem s sirom in pisanim zelenjavnim jedem iz ponve.
-
Tudi čas postenja in hujšanja je lahko okusen in prijeten. Zeliščna čajna mešanica z mate čajem je namreč idealen spremljevalec pri hujšanju in očiščevanju telesa. Fin okus zelenega ovsa dopolnjujejo nežni cvetlični priokusi bezga in vrtnice in aroma limonske trave s kančkom ingverjeve pikantnosti.§Dobro se ujema z lahko poletno kuhinjo, s sorbeti in siri.
-
Ta blaga mešanica navadnega sleza, mete in grškega gorskega čaja je vaš zvesti prijatelj, če vaši občutki v trebuhu niso pravi.§Mešanica se blešči v polni rumeni barvi in diši po cvetlicah in začimbah. Združuje fine sadne okuse z blago pikantno noto in rahlem mint okusu na koncu. Dobro se poda tudi k sladkim in pikantnim jedem.
-
Bolečine v grlu in žrelu? Potem si pripravite čaj Žaba v grlu in kmalu boste začutili olajšanje. Čaj je intenzivne rumene barve, njegova začinjena zeliščna aroma spominja na med, sadni jabolčni priokus in cvetlična nota bezga pa zaokrožita njegov mehak okus. Dobro se poda tudi k sladicam, h kolačem in k skutnim cmokom.
-
Zeliščni čaj iz stebel in cvetov ajde.Ajda je vsestransko uporabna rastlina. Užitni so tako plodovi (semena) kot tudi steblo, cvetovi in listi. Ker ne vsebuje glutena, je moka primerna v prehrani bolnikov s celiakijo. Stebla, cvetove in liste lahko uporabimo kot ajdov čaj ali pripravimo tinkturo. Čebelarji pridobivajo ajdov med.
-
Čajna mešanica je mešanica različnih zelišč, izdelana po recepturi znanega zdravilca in zeliščarja Ivana Maršiča iz Škofljice. Vsebuje naslednja zelišča: koprivo, gladišnik, ameriški slamnik, plod komarčka, potrošnik, jesenovo listje, slez, cvet sivke, močvirski oslad, zeleno proso, ajdo, cvet ognjiča, meliso in orehovo listje.
-
Zeleni čaj je najstarejša vrsta pravega čaja in danes najbolj prodajana in priljubljena. Ko mlade lističe oberejo, jih pustijo, da ovenijo, nato pa jih segrejejo s paro ali v velikih ponvah, da uničijo naravne encime, ki povzročajo oksidacijo. Čeprav se je Cejlon preimenoval v Šrilanko, se čaji s tega otoka, ki je en sam velik čajni vrt, še vedno imenujejo cejlonski. Najpomembnejši nasadi so v osrednjem gorovju, kjer na nadmorski višini do okoli 2000 metrov rastejo čajevci, iz katerih naredijo sloviti cejlonski čaj. Cejlonska klasika v obliki značilnih podolgovatih lističev s polno aromo.
-
Zelena kava predstavlja enega izmed trendov današnjega časa. Pripravljena je iz nepraženih kavnih zrn, pripravimo pa jo podobno kot čaj. Tudi njena aroma bolj spominja na zeliščni čaj. Prelita z vodo je travnato zelene barve in razširja vonj po senu in travniku.§Idealna kot napitek po športni aktivnosti ali po vsakem obroku.