Trgovina
-
100-odstotni kokosov sok iz mladih bio kokosovih orehov. V enem pakiranju je sok treh kokosovih orehov. Sok je primeren tudi za vegane. Svež bistri bio kokosov sok iz mladih kokosovih orehov je pravi zaklad narave. Mehak, osvežilen in sladkega okusa … je sok pravo doživetje. Ima malo kalorij in je brez maščob. Pridelan je iz orehov, starih od 5 do 6 mesecev, ki so skoraj brez kokosovega mesa, vsebujejo pa še vse minerale in vitalne snovi. Je pravi eliksir življenja, saj vsebuje minerale, ki so pomembni za ravnovesje vašega telesa. Kokosove orehe gojijo v skrbno izbranih ekoloških nasadih.
-
100-odstotni kokosov sok iz mladih bio kokosovih orehov. Pakiranje vsebuje sok enega in pol kokosovega oreha. Primeren je tudi za vegane. Svež bistri bio kokosov sok iz mladih kokosovih orehov je pravi zaklad narave. Mehak, osvežilen in rahlo sladkega okusa je sok pravo doživetje. Ima malo kalorij in je brez maščob. Pridelan je iz orehov, starih od 5 do 6 mesecev, ki so skoraj brez kokosovega mesa, vsebujejo pa še vse minerale in vitalne snovi.
-
Gomasio (gomašo) je zmes pražene soli in delno zdrobljenega neoluščenega praženega sezama. Cenjen je v makrobiotični prehrani, saj jangizira naše telo. Običajno se ga uporablja za soljenje jedi, hrani pa da prav poseben okus. A gomasio ni samo navadna začimba, je starodavno zdravilo z Daljnega vzhoda, ki na telo deluje izrazito bazično.
-
Šoju (shōyu) je oznaka skupine sojininih omak, ki jih na Japonskem že stoletja proizvajajo na tradicionalni način. S fermentacijo soje in pšenice z morsko soljo. Zmes 1-2 leti zori v cedrinih sodih. S šoju poudarimo okuse v jedi, zvišamo vsebnost beljakovin. Obenem telo oskrbimo z encimi, ki pospešujejo prebavo.
-
Tradicionalni umeboši kis nastaja ob posebni in dolgotrajni fermentaciji umeboši sliv. Postopek lahko traja tudi več let. Uporabljamo ga namesto navadnega kisa za pripravo solat ali jedi, ki jih želimo zakisati in hkrati soliti. Priporočamo ga pri pripravi omak, krem, začimb in okusnejše "domače" majoneze. Odličen je za začinjanje kuhane in presne zelenjave, kjer nadomešča kuhinjsko sol in daje prijeten kiselkast okus.
-
Javorjev sirup grad C je 100% naravni javorjev sirup, kot nalašč za tiste, ki so bolj sladkosnedne narave in se nikakor ne morejo upreti sladkim stvarem. Ta sirup je naravno sladilo, katerega so poznali že Indijanci in ostala ameriška plemena v severovzhodnih predelih Združenih držav Amerike in iz jugovzhodne Kanade.
-
Blato mrtvega morja, ki je izredno bogato z minerali, se uporablja za terapevtske obloge in maske. Deluje proti kožnim težavam ter razstruplja, očisti in revitalizira kožo ter telo. V svoji sestavi ima prisotnih več kot 35 mineralov (kalcij, magnezij, železo, kalij,...) in naravno prisotne organske elemente.
-
Čebelji vosek izdelujejo medonosne čebele delavke in se pogosto uporablja v kozmetiki ter farmaciji. Koži daje mehkobo, elastičnost, vlago in jo hkrati ščiti pred obolenji. Uporablja se kot sestavina za različna mazila, kreme, mila, ličila, obliže in druge pripravke. Poleg blagodejnih učinkov izdelkom povečuje gostoto ali daje plastičnost/trdnost.
-
Neem olje je ayurvedsko rastlinsko olje, z znanimi ugodnimi učinki pri vzdrževanju naravnega ravnovesja. Pri novodobni aromaterapevtski uporabi je znan po učinku očiščevanja. Olje je naravno, ekološko pridelano ter hladno stisnjeno iz semen zimzelenega neemovega drevesa, po katerih ima tudi značilen vonj. Pogosto se uporablja za izdelavo krem, mazil, balzamov, šamponov, losjonov, mil in zobnih past, saj je znano, da odpravlja mnogo drobnih težav. Odlično deluje tudi kot šampon za domače živali.
-
Rastlinski glicerin se uporablja kot topilo ali kot hidratantno sredstvo (humektant) za kožo, saj nanjo deluje vlažilno in jo zmehča. Nase izredno dobro veže vodo (tudi do 20%) in zato na kožo deluje vlažilno, jo zmehča ter ji pomaga, da absorbira in zadržuje vlago. Tako uravnava tudi ravnotežje naravne vlažnosti kože. Večina hidratantnih krem na trgu vsebuje glicerin.