PRIPOROČAMO: Zbirka izbranih čajev je prijazno in toplo darilo.   Preveri zdaj!

YIN ZHEN, BELI ČAJ

Belih čajev ne razvrščamo po kategorijah, tako kot črne ali zelene. Odlikujejo se po pokrajini, kjer so bili pridelani. Yin Zhen uvrščajo na lestvico desetih najbolj znamenitih čajev s Kitajske, prihaja pa iz najsevernejšega kotička province Fujian. Fuding Da Bai (Big White) in Fuding Da Hao (Big Tip) so izbrane sadike, ki dajo čaju značilno bledo zeleno barvo, lističi pa so prekriti z značilnim srebnim puhom. Najboljši čaji te vrste se obirajo med 15. marcem in 10. aprilom, vendar le, če vreme ni deževno. Yin Zhen čaj vsebuje zelo malo kofeina in nič klorofila, izredno pa je bogat s polifenoli. Napitek je bledo zlate barve, svežega in mehkega okusa.

Zaloga: Ni na zalogi

0,00 €

Cena glede na izbiro: 0,00 €

Postavite vprašanje o artiklu

BELI ČAJ

Beli čaji so izredno cenjeni in najboljše vrste prihajajo iz province Fujian na Kitajskem. Lističev ne obdelajo tako kot pri zelenih čajih, ampak jih le posušijo. Zato so ponavadi neenotnih oblik in zavzamejo vsaj še enkrat toliko prostora kot ostali čaji. Po zadnjih raziskavah naj bi beli čaji vsebovali občutno več antioksidantov kot zeleni čaji. Polifenoli v belem čaju zelo učinkovito napadajo proste radikale, ki povzročajo staranje kože, zato njegove izvlečke uporabljajo v kozmetični industriji. 

PRIPRAVA

Za eno skodelico odmerimo velik ščep čaja, ga prelijemo z le malo ohlajeno (90°C) vodo in pustimo v vodi štiri do pet minut. Kitajci imajo navado, da beli čaj najprej sperejo z vročo vodo (20 sekund) in ga še enkrat prelijejo, vendar ga tokrat v vodi pustijo tudi do 15 minut. Vredno poskusa!

Več o razliki med čaji lahko preberete V članku Pravi čaj, tradicija in zdravje

yin zhen - beli čaj

Mnenja strank

Napiši mnenje

Napišite svoj komentar

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
Ocena
  1. Bodite prvi in ocenite ta artikel

Pogoji in stroški dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

DOSTAVA

Storitev dostave opravlja Pošta Slovenije

Pri na nakupu nad 60,00 € je dostava brezplačna, pri nakupu do 60,00 € je cena pakiranja in dostave 3,50 €.

V primeru osebnega prevzema na Glavnem trgu 16, Novo mesto, stroškov prevzema ni.

 V primeru naročila samo virtualnega e-izdelka oz. e-izdelkov se strošek dostave ne obračuna.

Za potrebe dostave in obveščanja o dostavi mora kupec pri nakupu navesti svoje popolne podatke (ime, priimek, ulico in hišno številko, kraj in poštno številko), telefonsko številko in email. Podatki ne bodo uporabljeni v druge namene, razen dostave, v kolikor kupec ne poda izrecne privolitve.

Naročene pošiljke se oddajo isti ali naslednji delovni dan po izvedenem naročilu. V primeru, da artikla ni na zalogi je kupec obveščen o predvidenem roku dostave in lahko odstopi od naročila. Pošiljke so dostavljene v enem do treh delovnih dni od naročila.

V primeru vprašanj, pritožb in poizvedb nam pišite na info@starimost.si. Ali nas pokličite na 051 245 383 vsak delovnik med 10.00 – 18.00.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 * z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenije,

* po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja (SI56 6100 0000 3478 670, DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA),

* s Paypalom na račun podjetja,

* s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko preko aplikacije Paywiser – Cebasek Denmark IVS, CVR-nr: 36725168, Industriomradet 107, 8732 Hovedgard, Danska.

 

Na prevzemnem mestu Čajarna in delikatesa Stari most, Glavni trg 17, Novo mesto je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro).

 

sofinanciranje Republika Slovenija in Evropska unija

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.